presentació

Notícies

Hem celebrat el Dia de Les Capacitats a Sabadell

Diumenge 3 de desembre 2018, vam celebrar el Dia de les Capacitats a Sabadell.
Per deixar clar que aquell dia i la resta de l’any, volem que els carrers i l’espai públic s’ompli de diversitat.
Les diferents entitats que acompanyen a persones amb discapacitat van posar diferents parades informatives i mostres d’allò que feien les persones que participaven a cada entitat.
Nosaltres vam guarnir la nostre parada amb fotografies de la nostre quotidianitat, informació de la Fundació tutelar família i Societat, així com bosses, ornaments de Nadal i imants, i no ens va anar gens malament.
Però mentre sonava la música, va anar arribant més gent a través de la cercavila convocada.
CIPO i un dels companys de la fundació tutelar va llegir el manifest en pro de les capacitats de les persones.
Va ser un moment que volem recordar la resta de l’any.
Gràcies a tots als que vau contribuir a fer d’altaveu de les nostres reivindicacions!
Placeholder image

tornar a l'index de notícies


29-11-2017 Asistència al Partit de Futbol Solidari.

Cada any esperem amb candeletes el partit solidari que es juga al Camp Nou i aquest cop ens van convidar el darrer 29 de novembre. Tot el camp es va alliberar per oferir la oportunitat a les persones que conformem el tercer sector a poder formar part dels espectadors, en aquest partit Barça Murcia.
La intensitat del moment va fer que el temps passés volant. I entre rialles, crits, salts i balls vam poder celebrar els cinc gols del Barça.
Enhorabona!!!!
Placeholder image

tornar a l'index de notícies


Construint Ciutat 2018 - Musicoteràpia Comunitària.

Us informem que dins el procés participatiu Construint Ciutat 2018 ha passat la fase de validació tècnica el projecte presentat per la nostra Entitat: Musicoteràpia Comunitària.
Es tracta d’un grup de participació comunitària a través de la musica que es realitzarà amb un total 10 persones (5 amb discapacitat i/o malaltia mental i 5 sense discapacitat) per treballar la cohesió social i les habilitats personals. Es realitzaran sessions setmanals d’una hora de durada on es treballarà amb música i amb experimentació d’instruments, tot això de la mà d’un professional en musicoteràpia i el suport d’un psicòleg.
Podeu trobar tota la informació a:
Us demanem la vostra col·laboració i que ho feu extensiu. Només us teniu que registrar al web https://decidim.sabadell.cat/ i votar el nostre projecte. (Per votar cal que la persona estigui empadronada a Sabadell) Placeholder image

tornar a l'index de notícies


FESTA DE LES CAPACITATS 3-desembre-2017.

La fundació està amb les calderes plenes per aquest diumenge 3 de desembre a la FESTA DE LES CAPACITATS, durant tot el matí a la Plaça Doctor Robert (Sabadell).
Enguany tenim moltes sorpreses interessants en el nostre aparador per tal que us comenceu a preparar pels Nadals i un taller de ceràmica per a fer les decoracions nadalenques. Per tots nosaltres és molt important poder celebrar aquesta jornada i omplir la plaça de diversitat, poder coneixen’s i dialogar en un ambient festiu, en reconeixement de les capacitats de cada esser humà.
Aquest cop és una trobada que no et pots perdre! Us esperem a tots!!! Ens hi hem estat preparant de valent! Placeholder image

tornar a l'index de notícies


A la fundació no parem! I aquest cop hem preparat un taller de ceràmica, on una de les nostres incondicionals voluntàries i ceramistes ens va ensenyar a fer diferents figures i aplicar el color. Va ser una estona que vam compartir plegats, on vam poder continuar desenvolupant les nostres capacitats, deixant volar la imaginació i permetent-nos gaudir experimentant lliurement en una de les arts menors. Però estem decidit a que aquí no acabi tot i volem continuar experimentant i aprofundint. Placeholder image

tornar a l'index de notícies


21-11-2017 Terapia amb gossos. Opinió d'un tutelat.

Comentari desprès de la sessió del dia 11 del passat octubre.

“Cuando voy los miércoles a estar un rato con los perros me lo paso muy bien y estar los compañeros y estar con las Marta y los dos monitores parece que desconectas un rato y te bienes con una sensación muy positiva pero lo malo es que son pocas horas pero comprendo que los perros se cansan."

"Bueno ahora me voy a referir de la Fundación yo estoy muy agradecido del comportamiento que tienen todos conmigo es exquisito y no tengo quejas del trato que estoy recibiendo y me parece que voy a seguir haciendo todo lo que me digan por ellos y más por mi y por mi salud” Placeholder image

tornar a l'index de notícies

5-11-2017 Participació a la Cursa del Club Natació

El 5 de Novembre de 2017 va tenir lloc a Sabadell la XXVII cursa del Club de Natació Sabadell. Enguany era una experiència molt especial. Hi participava un company de la Fundació Tutelar Família i Societat, acompanyat per CIPO. Era el primer cop que corria en una cursa i va obtenir la 22a posició en el recorregut de 5 km. Des de la fundació la nostre més sincera enhorabona per haver-se enfrontat als seus propis reptes, haver-nos demostrat tant i sobre tot, per mantenir el seu somriure fins el final. Placeholder image

tornar a l'index de notícies


21-10-2017 Taller de bosses

A la Fundació alguns ens estem empescant pel Dia de les Capacitats. Però mentre no arriba el dia, nosaltres ens preparem festivament i alegrament. Regalant-nos berenars, compartint conversa i esdevenint artistassos!

Sabeu què està passant?”

tornar a l'index de notícies


15-10-2017 Cavalls a Sant Corneli de Cercs

@Aedeq Asociación Española de Equinoterapias ens torna a acollir a Sant Corneli de Cercs. Iniciem l’activitat reconeixent-nos amb els cavalls. Acariciant la crin, pentinant, fent trenes. Mica en mica, ens atrevim a abraçar-los i palpar les seves potes, en algun cas, aixecar els seus cascs per a netejar-los.

Descobrim el caràcter de cadascun d’aquests i de quina manera estableixen relació amb nosaltres, comprenent les nostres particularitats i desvetllant les nostres incerteses, inquietuds i pors, amb paciència.

A mida que transcorre l’activitat, ens atrevim a caminar al seu costat. Aprenem a acompanyar-los amb la veu, s’acostumen al nostre to i a altres formes comunicatives més enllà de la paraula. Comencem a teixir confiança cap al cavall i cap a nosaltres mateixos.

Finalment, acabem muntant sense sella, el seu moviment ens acompanya a rectificar les postures corporals. Obrir el plexe solar, mantenir la verticalitat de la columna, alçar el cap i guiar amb la mirada.

Gràcies @Aedeq Asociación espanyola de Equinoterapias per aquesta experiència i per fer-nos redescobrir!

tornar a l'index de notícies


03-10-2017 Adhesió a l'Aturada General.

Placeholder image

29-09-2017 Sessió de teràpia amb gossos

Escrit d'una usuària que va participar a la sessió de teràpia amb gossos del passat 13/09/2017

“Hacer terapia con perros es bueno, hacer terapia con animales sean perros o caballos con persones discapacitadas es lo mejor que se puede hacer para mejorar y activar más el sentido sensorial. La terapia para mi significa saber compartir la experiencia con otras personas como yo. Yo me lo paso muy bien y me divierto mucho. Yo no sabía lo de la terapia con los animales. Lo puedo hacer gracias a la Fundación Tutelar Familia una vez cada quince días, lo malo es que apenas dura una hora y tendría que ser más tiempo. Uno de los dos perros con que hacemos la terapia es un labrador de color negro, que se llama López y es muy juguetón yo me lo paso pipa con los dos. El otro es una perra de raza Galgo pero no se decir el nombre. Estos animales dan mucho cariño al ser humano. Lo malo es que el ser humano es incapaz de dar el cariño como lo hacen los animales sin esperar nada a cambio.”

tornar a l'index de notícies


22-06-2017 Acompanyament amb cavalls al Berguedá

Des de fa un temps, vam començar un projecte conjuntament amb l'Aedeq Asociación Española De Equinoterapias d’acompanyament amb cavalls al Berguedà.

Més enllà de les utilitats pràctiques que se li ha donat al cavall durant la història, a nosaltres, ens han ensenyat l’intercanvi que flueix quan establim un vincle des del respecte, el reconeixement i l’afecte.

Sovint les persones amb discapacitat es troben immersos en un teixit de relacions on la discapacitat pren protagonisme i acaba esdevenint un llast que difumina les potencialitats latents que cadascú acull en el seu sí. Des d’aquesta perspectiva es conforma una conjuntura complexa que es versa sobre la confiança, l’autoestima, la seguretat, l’autodeterminació i l’autonomia de les persones que acompanyem.

Des de l’espai de trobada amb equins que ens van facilitar els companys de l’AEDEQ, juntament amb l’ acompanyament i monitoratge dels seus professionals (des del respecte i l’empatia).

A través de l’aprenentatge de la comunicació de l’animal, mitjançant les activitats de cura, es va conformant una relació que incideix positivament en aquells valors que es veuen més afectats, donada la exclusió i estigmatització que solen patir les persones amb discapacitat. Ells mateixos es veuen capaços d’establir un contacte diferent des de lo genuí i absent de qualsevol judici que els pugui menystenir i infravalorar.

I és per la il·lusió, l’alegria, el valor i el compromís que ens suscita poder realitzar aquesta activitat, així com les amistats que es despleguen que volem seguir apostant per trobar-nos amb els companys de l’AEDEQ i en un entorn immillorable.

Moltes gràcies per fer-ho possible i tan fàcil!

tornar a l'index de notícies


07-06-2017 Passejant pels carrers de Sabadell

De nou hem pogut gaudir de l'activitat d'acompanyament amb gossos gràcies a l’associació Al Perro Verde http://www.alperroverde.es . Us deixem amb la crònica d'una de les acompanyants:

"A passejar pels carrers de Sabadell amb el López! Ell feliç i nosaltres també. Hem recordat que hem d'estar atents a tots els estímuls del carrer quan caminem amb un gos. A part, d'observar hem parlat entre nosaltres i així permetre coneixe'ns una mica més. Hem arribat a la Plaça Vallès i hem decidit fer una petita gimcana amb el López. Tothom ha participat fins i tot una nena d'uns tres anys que ens estava observant feia estona com realitzaven de bé els exercicis.

Hem acabat la sessió pentinant al López per potenciar el vincle entre nosaltres.

El nou participant ha dit “és molt terapèutic”. Fins d'aquí dues setmanes López!"

tornar a l'index de notícies


23-03-2017 Crònica de cinema.

El passat dimecres, amb algunes companyes de la fundació, vam anar al cinema de Terrassa. Finalment ens vam decidir a veure “la Bella y la Bestia”, una reproducció real de la pel·lícula dels dibuixos animats de Walt Disney. El que més ens va agradar va ser la música i el vestuari (també el final). Creiem que la reproducció de la bestia era molt real.

tornar a l'index de notícies


23-03-2017Ja estem a facebook

facebookAquesta setmana ens hem inaugurat a la pàgina de Facebook. Regularment anirem actualitzant notícies, tant de la Fundació, com publicacions referents a l’àmbit que envolta la nostra Entitat.

Us convidem a unir-vos a facebookfamiliaisocietat

tornar a l'index de notícies


01-02-2017 Teràpia amb gossos

S’ha començat l’any amb energia i felicitat a partir de l’inici de l'activitat mensual de teràpia amb gossos. El nou company es diu Lopez, i ens ajudarà en el procés de rehabilitació físic, cognitiu i psicosocial i ens facilitarà millorar la nostra comunicació entre tots nosaltres.

L'activitat ens va entusiasmar, i ens va ajudar a treure aquell somriure que en certes ocasions costa una mica dibuixar. A part, vam poder compartir uns moments molt agradables junts/es.

Aquest nou projecte el duem a terme conjuntament amb l'Associació Alperroverde, que treballa amb un doble objectiu: la rehabilitació de gossos i de persones mitjançant intervencions assistides amb animals.

tornar a l'index de notícies


21-12-2016 Futbol Club Barcelona - Dia del Soci Solidari

El passat dia 21 de desembre va tenir lloc la Diada del Soci Solidari 2016 del FC Barcelona a la que la nostra Entitat va ser convidada per segon any consecutiu. 15 persones, entre usuaris i professionals de la Fundació, van assistir a l’esdeveniment i van poder gaudir d’un espectacular partit entre el Barça i l’Hèrcules CF.

Donar les gràcies al FC Barcelona, als seus Socis i a la Fundació Barça per convidar-nos a formar part d’aquesta gran experiència.

tornar a l'index de notícies


21-12-2016 Dinar de Nadal

Un any més, vam celebrar el  dinar de Nadal de la Fundació a Sabadell, on hi van assistir 25 usuaris de l’Entitat i els professionals.

Un cop finalitzat el dinar va arribar un dels moments més esperat per a tots els assistents: el lliurament dels regals. Aquest any no podia ser diferent i els professionals de l’equip social van fer la entrega als nostres usuaris dels regals de Nadal.

Va ser una celebració plena de bons moments que vam compartir totes les persones que formem part d’aquesta gran família!

tornar a l'index de notícies


30-11-2016 Anar al cinema

Resum de la jornada d’un usuari de la Fundació:
El darrer 22 de novembre de 2016 vam anar al cinema a veure la pel·lícula "Animales Fantásticos y donde encontrarlos" de David Yates i escrita per J K Rowling. Pel·lícula amb una forta inspiració amb la saga de Harry Potter, en la qual un mag defenia la ciutat de Nova York amb els animals màgics que sempre havia volgut preservar i protegir. L'activitat ens va agradar ja que va permetre que alguns de nosaltres ens coneguéssim, compartíssim moments de xerrada fora de casa nostre, alhora que realitzàvem una activitat relaxant i entretinguda, diferent al nostre dia a dia.

tornar a l'index de notícies


23-11-2016 - Celebrarem el dia Internacional de la Discapacitat a Sabadell

El proper diumenge dia 27 de novembre es celebra el dia Internacional de la Discapacitat a Sabadell. Diferents Entitats de Sabadell formaran part d’aquesta Jornada amb diferents actes que ja s’han anat organitzant al llarg d’aquesta setmana. La Fundació Tutelar Família i Societat formarà part d’aquest jornada i organitzarà una activitat participativa entre els usuaris i eIs ciutadans del carrer. Us hi esperem per formar part d’aquest dia!

Diumenge 27/11/16 a la Plaça del Dr. Robert a partir de les 10:00 h

tornar a l'index de notícies


10.11.2016: JORNADA “Drets i suports: Transformant la tutela”

Dins la celebració del 10è aniversari de la convenció de les Nacions Unides sobre els drets de persones amb discapacitat, s’ha organitzat a l’auditori del CosmoCaixa aquesta Jornada, amb la finalitat de posar en comú les visions sobre aquest canvi i fer un anàlisi a través de les entitats tutelars i els diferents professionals que hi han participat.

tornar a l'index de notícies


19.10.2016: Preparatius Festa de les Capacitats 2016

Amb motiu del dia de la Discapacitat que es celebrarà a Sabadell el proper diumenge 27 de novembre, s’han organitzat diferents tallers amb els usuaris de la Fundació per preparar material que hi haurà al nostre Stand. No hi falteu aquest dia, us hi esperem!

tornar a l'index de notícies


15.09.2016: Segona Jornada d’equinoteràpia

Segona Jornada d’equinoteràpia a la localitat de Guardiola de Berguedà on 8 usuaris de la Entitat, acompanyats d’una voluntària i de l’equip de l’àrea social han participat en aquesta nova activitat rodejats d’un marc natural fora del dia a dia de la ciutat.

tornar a l'index de notícies


21-07-2016 Nou Col·laborador

Bankia, a través del programa de "red solidaria", col•labora aquest any amb la Fundació Tutelar Família i Societat. Durant el primer semestre de l’any, la Entitat Bancària ha reunit 3.300 € d’aportació pel programa de l’activitat així com per reforçar les despeses estructurals i d’esdeveniments.

tornar a l'index de notícies


14-07-2016 1ª Jornada d’hípica Fundació Família i Societat

La nostra Entitat ha iniciat aquest 2016 el programa d’equinoteràpia com a activitat rehabilitadora. Els nostres usuaris van gaudir d’un dia on, a banda de la jornada, poder compartir un dia d’experiències amb la resta d’usuaris i professionals de la Fundació.

tornar a l'index de notícies


01-07-2016 Inaugurem aquest espai de Notícies.

Inaugurem un nou espai on hi anirem publicant les activitats que la nostra Fundació organitza, així com articles o publicacions d’interès del món de les Entitats Tutelars i les persones amb discapacitat intel•lectual / malaltia mental.

 

 

tornar a l'index de notícies